Social Icons

twitterfacebook

Monday, April 18, 2016

Team Alumni Gigih (TAG) Gigih Melangkah!

Nota Editor: Berikut merupakan kenyataan rasmi Presiden NGO Alumni KMPk, Tuan Hilmi Ismail bagi memperkenalkan Team Alumni Gigih (TAG) kepada umum.
Alhamdulillah, NGO Alumni KMPk bagi sesi 2016/18 telah selesai menjalankan program 'Retreats' bersama AJK yang dilantik. Pelbagai perancangan yang terperinci telah dibuat bagi memastikan visi, misi dan objektif persatuan untuk sesi kali ini tercapai.
Kesemua AJK ini digelar 'Team Alumni Gigih' atau lebih dikenali sebagai TAG. Nama ini bertepatan dengan semangat dan kegigihan yang ditonjolkan para AJK dalam mencorak langkah persatuan ini dengan lebih jauh.

Untuk makluman, TAG telah ditubuhkan buat kali pertama pada lepas iaitu sesi 2014/16. Walaupun datang daripada pelbagai latar belakang dan umur yang berbeza, ahli TAG mampu bersama dan bersatu menjadi satu unit yang bergerak dengan efisien.


TAG ini terdiri daripada AJK daripada Jabatan Setiausaha, Jabatan Bendahari, Biro Pembangunan Kualiti, Biro Multimedia Kreatif, Biro Perhubungan dan Biro Rangkaian Kerjaya.

Kami masih lagi membuka peluang kepada semua bekas pelajar Kolej Matrikulasi Perak untuk menjadi ahli Team Alumni Gigih. Tidak ada sebarang yuran yang dikenakan. Syarat utama adalah komitmen dan semangat untuk melihat persatuan ini berjaya.

Saya memohon sokongan penuh daripada semua ahli NGO Alumni KMPk kepada kami. Semoga persatuan ini dapat terus melangkah jauh ke hadapan.

'Menuju Alumni Berprestij'

Hilmi Ismail
PresidenNGO Alumni KMPk

No comments: