Social Icons

twitterfacebook

Saturday, February 7, 2015

Education & Career Fair 2015 - Perjalanan ProgramAssalamualaikum dan salam sejahtera.

Kurang dari seminggu lagi sebelum program Education and Career Fair akan berlansung di KMPk tercinta. :-)

Disini ingin dikongsikan tentatif program. Program akan berlansung pada 14 Februari 2015, iaitu pada hari Sabtu. Bermula pada pukul 7.30 pagi para AJK akan mempersiapkan booth-booth dan gerai di anjung siswa. Pelajar semasa KMPk akan memenuhi dewan seawal jam 8.15 pagi.

Ketibaan VIP pada jam 8.45 pagi dan diteruskan dengan acara perasmian program dan gimik. Pengisian pertama program adalah 'Opening Talk' bertajuk 'Hala Tuju Selepas Matrikulasi" daripada Puan Mastura Mansor(Pengasas NGO Alumni KMPk) sebelum forum 'Oh My Career!' daripada Alumni berkerjaya yang dijemput khas.

Program diteruskan pada jam 2 petang dengan Get To Know bertempat di bilik tutorial. Para pelajar boleh mengunjungi bilik tutoran yang diingini; "1 IPT-1 Bilik Tutoran", dan booth informasi di anjung siswa. Manakala untuk para Alumni pula, anda dijemput ke bilik tutoran yang menempatkan IPT masing-masing untuk berkongsi pengalaman bersama pelajar semasa.

Pada jam 8.00 malam pula Annual Meeting akan berlansung di Auditorium, LH5 KMPk. Annual Meeting ini adalah sebagai medan untuk para pegawai Majlis Tertinggi NGO Alumni KMPk membentangkan hala tuju persatuan kepada para Alumni disamping membuka peluang kepada para Alumni-bekas pelajar untuk memberikan pendapat berkenaan persatuan dan berkongsi idea tentang akiviti dan lain-lain.

Diharapkan program kali ini dapat memberi info yang bermanfaat dan lebih jelas kepada pelajar semasa KMPk. Diharapkan juga para Alumni semua dapat menyumbangkan idea untuk memastikan NGO Alumni KMPk terus melangkah kehadapan.

Para Alumni semua masih berpeluang untuk hadir ke KMPk pada 14 Februari nanti. Sila sahkan kehadiran anda dengan mengisi borang penyertaan ini: http://goo.gl/pHKGog

:D
"Menuju Alumni Berprestij"
No comments: