Social Icons

twitterfacebook

Tuesday, February 26, 2013

Pentas : Get To Know (Part 1)

Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,
Salam keamanan penuh kesejahteraan,

23 Februari 2013 yang lepas, telah berlangsung dengan jayanya GET TO KNOW 2013 yang pastinya dinanti-nantikan oleh adik-adik kita matrikulasi Perak. Apa yang boleh dikatakan, memang AWESOME, PERGHHH... Trademark daripada MPPB 2012/2013 yang kini terus meninggalkan kesannya sehingga ke hari ini.

Pulau Pandan jauh ke tengah,
Gunung Daik bercabang tiga,
KMPk menjadi tempat singgah,
Ilmu dan pengalaman dikongsi bersama.

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
KMPk akan terus tersemat di hati,
Moga terus berbakti untuk program akan datang.

Berpantun admin kali ini. (Ehemm) Pengalaman kali ini, tiba di KMPk seawal 1 pagi, hari sabtu. Seterusnya ada taklimat sehingga jam 2 pagi. Wakil-wakil universiti mula menjejakkan kaki ke KMPk, ada yang tiba awal pagi, lewat malam, dan ada juga yang tiba 1, 2 jam sebelum program bermula. Memang awesome, komited!

JOM kita ke pentas GTK :)Universiti yang turut sama kali ini adalah USM, UPM, UMS, UNIMAS, UTEM, UiTM, UTM, UNIMAP dan UPSI. Memang meriah, hot sangat! Masing-masing memang memainkan peranan sebaiknya sebagai wakil universiti dan juga wakil alumni.Tahniah Tahniah Tahniah buat semua wakil universiti.
Sangat bersungguh-sungguh membantu adik-adik yang banyak persoalan dalam kepala.

Tahniah Tahniah Tahniah buat adik-adik semua.
Berani bertanya, mencari jalan keluar bagi setiap persoalan. Walaupun ada soalan yang tidak punya jawapan yang pasti, tetapi sekurang-kurangnya adik-adik kita sudah mula nampak jalan. InsyaAllah.Alumni turut membuka booth pendaftaran ahli dan jualan. Memang terbaik! Semua berjalan dengan lancar, alhamdulillah. Selain itu, ada slot bersama wakil universiti di dewan kuliah. Inilah masa untuk promote unversiti masing-masing. Yang lebih penting adalah memberi info dan pendedahan kepada adik-adik mengenai alam universiti.Secara keseluruhannya, program ini dengan jayanya mencapai objektif dan matlamatnya. InsyaAllah. Alhamdulillah. Moga untuk tahun-tahun akan datang, lebih ramai lagi universiti dan alumni yang dapat turut serta. InsyaAllah. Bertambah-tambah lah meriahnya nanti.

Happiness is all around :)
Congratulations to u'olls!

Terima kasih yang tidak terhingga buat semua yang menyokong Alumni sehingga ke hari ini. InsyaAllah akan terus memberi, melebarluaskan pintu-pintu kebaikan.

Daripada kami buat semua. InsyaAllah.


InsyaAllah semoga bermanfaat buat adik-adik dan alumni sendiri.
Get to know U!
Get to know YOU ALL!

Alhamdulillah.
Waallahu'alam.


No comments: