Social Icons

twitterfacebook

Saturday, March 24, 2018

NGO Alumni Kolej Matrikulasi Perak Sebagai IkonMajlis Tertinggi NGO Alumni KMPk baru sahaja selesai menjalani Kursus Pengurusan Organisasi (KPO) di Putrajaya untuk menyusun gerak kerja kepimpinan persatuan bagi sesi 2018/2020.

Kesemua Pegawai Majlis Tertinggi NGO Alumni KMPk yang hadir telah bersama membincangkan Visi, Misi dan Objektif (VMO) persatuan di samping menetapkan portfolio tugas dan juga hal-hal berkaitan gerak kerja.

Sebelum itu, telah berlangsung pertemuan di antara Majlis Tertinggi Persatuan Alumni KMPk dan Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia.

Isu utama yang telah dibincangkan adalah berkenaan usaha memastikan setiap matrikulasi mempunya alumni yang sah berdaftar sebagai NGO dan penubuhan Gabungan Alumni Matrikulasi seluruh Malaysia.

Kursus Pengurusan Organisasi yang diadakan telah membuka ruang untuk memperincikan lagi gerak kerja dari sudut pengurusan, perhubungan dan perlaksanaan demi memastikan hasrat persatuan dan Bahagian Matrikulasi
Besar harapan kami agar semua bekas pelajar matrikulasi dapat turut bersama dalam menjayakan usaha ini. Semoga kami agar dapat mengemudi persatuan ini dengan cemerlang.

"Bersama Menabur Bakti"

Abdullah Zahid Bin Shaharudin
Timbalan Presiden
NGO Alumni KMPk

No comments: