Social Icons

twitterfacebook

Monday, March 5, 2018

Anugerah Tokoh Alumni, Sireh Pulang ke Gagang IX: Anugerah Yang Bermakna
Muhammad Hilmi Bin Ismail dianugerahkan sebagai Tokoh Alumni semasa Majlis Makan Malam Sireh Pulang ke Gagang IX yang lalu.

Beliau adalah Presiden Persatuan Alumni Kolej Matrikulasi Perak sesi 2018/2020. Lantikan ini telah menjadikan beliau alumni yang pertama menjawat jawatan sebagai Presiden untuk tiga sesi berturut turut. Ini menjadi bukti keyakinan dan sokongan para alumni terhadap beliau.

Dalam ucapan beliau selepas lantikan semasa Annual Grand Meeting yang lalu, beliau berkata kerjasama dan sokongan padu antara Majlis Tertinggi dan ahli-ahli persatuan wajib dikekalkan dan ditambah baik demi menjamin momentum persatuan terus bergerak laju kehadapan.

Antara lain beliau berkata persatuan ini telah memberi beliau peluang untuk terus belajar dengan mengikuti mereka yang lebih berpengalaman dan juga mereka yang lebih muda. Persatuan ini juga memberi peluang untuk para alumni sama-sama menambah saham-saham kecil di akhirat.

Anugerah ini telah diberikan untuk mengiktiraf dan sebagai penghargaan pada beliau atas jasa sepanjang terlibat bersama persatuan ini. Semoga beliau terus bersemangat untuk berbakti pada persatuan dan kolej.

"Bersama Menabur Bakti"

No comments: