Social Icons

twitterfacebook

Monday, October 5, 2009

Rumah Terbuka & Meeting Bersama Pengarah & Ketua Jabatan

Tanggal 2 hb Oktober yang lepas, pada jam 10 pagi bertempat di Kolej Matrikulasi Perak berjalan satu mesyuarat AJK Alumni bersama Pengarah KMPk, En Ismail Kalam, Timb Pengarah serta ketua-ketua jabatan.
Beberapa perkara yang dibincangkan selama hampir 2 jam mesyuarat berlansung.

Antara hasil perbincangan adalah :
1) Pelantikan Penaung Alumni KMPk : En Ismail Kalam

Penasihat : Pn Roshidah

Pemantau : Ustazah Wan Khairunisa

2) Blog AlumniKMPK akan di"link"kan dengan laman web utama KMPk

3) Setiap program yang ingin dilaksanakan oleh mana-mana bekas pelajar KMPk mestilah melalui AJK AlumniKMPk terlebih dahulu

4) Fokus program AlumniKMPK ialah berkaitan dengan siasah dan akademik pelajar semasa KMPk

5) Setiap aktiviti mestilah selaras dengan objektif AlumniKMPkPada jam 2.30 petang pada hari yang sama berlansungnya Rumah Terbuka KMPk bersempena dengan hari raya aidilfitri bertempat di Dewan Seri Kinta KMPk. AlumniKMPk telah dijemput untuk meraikan bersama dan 30 orang ahli AlumniKMPK hadir pada hari tersebut.

Keesokan harinya, kesemua alumni membalas jemputan Pemantau AlumniKMPk, Ustazah Wan Khairunisa untuk bertandang ke rumah beliau. Kemudian kami semua menuju ke rumah Timbalan Setiausaha AlumniKMPK, Nur Shahidah di Manjung untuk menghadiri rumah terbuka.Terima kasih kepada pengarah KMPk yang sudi meluangkan masa untuk bermesyuarat bersama dan tidak lupa juga kepada pihak KMPk yang menjemput kami untuk menghadiri rumah terbuka tersebut. Semoga aktiviti yang sihat seperti ini dapat dijalankan lagi pada masa akan datang.

No comments: